Våra kreatörer

Grundare av Mina Webbkurser och entreprenör Cecilia Lassfolk

Ila har föreläst och dragit workshops inom hållbarhet och hälsa för tusentals deltagare sedan 2011 inom hela Svenskfinland, Åland och Sverige. Hon har bland annat utbildning som specialpedagog från Åbo Akademi, beröringspedagog, arbetskonsulent inom metoden Arbete med stöd samt diplomerad kostrådgivare och näringsterapeut från Nordiskt Näringscenter i Stockholm. Ila driver sedan 2010 sajten Morotsliv.com med tillhörande sociala kanaler på bland annat Instagram och Facebook. Hon är också ena halvan av podcasten "Fanny och Ila" med över 120 pedagogiska avsnitt om holistisk hälsa och hållbar livsstil. År 2020 vann hon Organic Beauty Awards för "Årets bästa gröna instagramprofil" och därefter är hon även jurymedlem.

Hållbarhetsinspiratör Tess Waltenburg

Tess Waltenburg är en entreprenör och hållbarhetsinspiratör som delar med sig av hur du kan skapa en hållbar livsstil, inifrån och ut. Hon skriver om självkärlek, medvetenhet, återbruk, mat, second hand, kroppspositivitet och mycket mer. Tess tror på att det viktiga för att skapa hållbar förändring är att börja med sig själv och komma igång, oavsett om det gäller att leva miljövänligt eller att jobba med sig själv. Även små handlingar skapar ringar på vattnet och kan åstadkomma stor förändring i det långa loppet.

Matkreatör och författare Fanny Lindkvist

Fanny Lindkvist är utbildad kommunikatör och har läst svenska, retorik, projektledning, marknadsföring, organisation/ledarskap. Hon är även utbildad kostrådgivare via Paleo Institute. Förutom att hon driver sajten lesscarbs.se, är hon också författare till två böcker, Det stora Matäventyret (-17) som är en kokbok med recept utan socker, mjölk och gluten samt boken Giftfri – ett rent liv utan tillsatser som hon skrivit tillsammans med Martina Johansson (-18). Fanny är tillsammans med Cecilia Lassfolk är duon bakom podcasten Fanny och Ila.

Barnmorska, doula och författare Märta Cullhed Engblom

Märta Cullhed Engblom är barnmorska, doula och skribent som har arbetat med förlossningar och eftervård i över 10 år. Idag håller hon kurser, föreläser och är författare till boken "Föda barn med stöd: maximera din chans till en trygg förlossning". Märta har arbetat med förlossning och eftervård och sedan hösten 2016 har hon fördjupat sig inom området hemförlossning och relationsbaserad vård, kontinuerligt stöd samt kvinnors integritet, autonomi och självbestämmande inom förlossningsvården. Hon tar även uppdrag som barnmorska och doula, håller profylaxkurser och förlossningsförberedande workshops, föreläser, bloggar och författar informationstexter och krönikor inom sitt ämnesområde. Tillsammans med Eva Grape Ersson utbildar hon doulor och håller profylaxkurser.

Socionom Eva Grape Ersson

Eva Grape Ersson är socionom med över 10 års erfarenhet som kurator och arbete på familjecentral. Idag håller hon kurser, arbetar som doula och yogalärare. Eva är också Föda Utan Rädsla–instruktör och är utbildad i metoden Aktiv baby. Spinning babies som är en metod med övningar man kan göra under graviditeten och förlossningen för att balansera bäckenet så att bäbisen får en så optimal position i bäckenet som möjligt, vilket i sin tur underlättar barnets framfödande. Eva brinner för familjer i alla former, och med ödmjukhet, inkänning, lugn och trygghet stöttar hon blivande föräldrar att hitta sin inre styrka. Tillsammans med Märta Cullhed Engblom utbildar hon doulor och håller profylaxkurser.

Yoga och meditationslärare Nina Åbrandt

Nina är en finlandssvensk yogini, som haft yogan i sitt liv i snart två decennier. Hon är internationellt certifierad yoga och meditationslärare med erfarenhet och utbildning inom kundalini-, hatha- ashtanga- och yinyoga, samt med fördjupningsutbildningar i yogans terapeutiska aspekter. Jämsides med yogan arbetar hon också med healing och är även certifierad Stark genom klimakteriet-coach. Nina har också gett ut tre böcker om yoga på eget förlag; Yoga hjärta livet (2019), Yoga för högkänsliga (2020) och Vardag och bliss - kvinnan, livet och yogan (2021). "Livet är till för att levas och yogans tekniker och tänk gör att både livet och kroppen blir skönare att vara i!"

Byggnadsantikvarie / kulturarvskonsult Sandra Såger

Sandra driver byggnadsvårdsbutik och har jobbat som byggnadsantikvarie, en viktig del av hållbarhetsarbetet. Guidar dagligen människor i deras val när det kommer till deras hus och hem. Hon har en fil.kand i kulturvård och en master i kulturarvsstudier. Sandra sysslar med antikvarisk konsultation, så som antikvarisk medverkan, antikvariska förundersökningar till bygglov med mera. Hon jobbar för kunskapsspridning och vill engagera fler i kulturarvsfrågor, byggnadsvård och hållbarhet.

Friskvårdskonsult och fysioterapeut för hund Johanna Rosendahl

Johanna har jobbat i många år med rehab och friskvård på hund för att hjälpa hundägare att förebygga skador och problem hos hundarna. Hon har även utbildat hundmassörer, friskvårdscoacher och hundsiminstruktörer. Johanna är utbildad ped.mag, terapihundsförare, skolhundsförare, fysioterapeut för hund, hundmassör, friskvårdskonsult för hund, allmänlydnadsinstruktör, rallylydnadsinstruktör och hundsiminstruktör. Tillsammans med Louise Tigerhielm skapar de webbkurser för hundägare. De kompletterar varandra med sina gedigna kunskaper och outsinliga vetenskapstörst. Kursmaterial grundar sig på evidens, kunskap och en flerårig praktiserad erfarenhet.

Hundinstruktör och friskvårdsinstruktör för hund Louise Tigerhielm

Louise har sedan 1999 tagit emot privatpersoner för kurser, friskvård, träningar och beteendekonsultationer. Hennes fokus ligger på friskvård och relationsutveckling där grunden ligger i att stödja hundägare till att skapa en god kommunikation och relation med sina hundar. Louise är utbildad hundinstruktör, friskvårdsinstruktör för hund, draghundsinstruktör, dogalärare, hundmassör, balansbollsinstruktör steg 1 och 2. Louise arbetar även som lärare på Svenska Terapihundskolan samt som lärare på Hundsteg. Tillsammans med Johanna Rosendahl erbjuder hon kurser för hundägare. De kompletterar varandra med sina gedigna kunskaper och outsinliga vetenskapstörst. Kursmaterial grundar sig på evidens, kunskap och en flerårig praktiserad erfarenhet.