• Välmående och Energi

  Optimera din sömn för bättre hälsa och ökad energi i vardagen.

 • Effektivitet och Fokus

  Förbättra din produktivitet genom att skapa goda sömnvanor och öka din koncentrationsförmåga.

 • Friskare Livsstil och Kostnadsbesparingar

  Minska risken för sjukdom och spara pengar genom att investera i din sömnkvalitet och övergripande hälsa.

Ord från kursdeltagare

Suveränt bra material både bredd och djup!

Häla

Jag gillade där man förklarar fysiologin- om glymfatiska systemet. Många som fortfarande inte förstår det. Det är viktigt att först varför man skall göra saker. Jag rekommenderar kursen till de som börjat sin resa att förstå kroppen. Den som är i grunden frisk eller små obalanser. Den som orkar experimentera själv.

Bra kurs som ger en bred förståelse kring hur sömn fungerar.

Anita K

Kursen gav mig också en förståelse för att det finns många olika sätt att förbättra sin sömn samt hur viktig kvaliteten och inte endast längden på sömnen är för hälsan. Materialet är lättförståeligt och man behöver inte mycket förkunskaper för att ta till sig informationen.

Jag rekommenderar den till alla

Johanna L

Intressant, lärde mig en hel del som jag inte visste. Det är första gången jag fördjupar mig mer i sömn, fick en hel del att tänka på. Jag rekommenderar den till alla som är intresserade av att förbättra sin sömn. Jag tänker att den passar dig som har en sysselsättning (studier, jobb) och som har det lite svårt att få ihop din sömn. Jag själv har ett stressigt liv och där sömnen ofta får stå undan för annat. En mycket bra kurs för mig!

Kursen tar mig från vetskap till insikt

Anita K

Jag gillar den här kursen eftersom den tar mig från vetskap till insikt i hur det fungerar för mig med min sömn. Jag har varken haft problem med insomning eller varaktig sömn under natten och därför tänkt att min sömn är bra/godtagbar. Mitt ”problem” har mer varit att jag inte alltid skapar de bästa förutsättningar för kvalitetssömn. Stressad vid sänggående, lyssnar på poddar och nyheter som är uppvarvande/skärrande t.o.m. Är jättetrött vid uppvaknande och börjar dagen med snoozande följt av mobilscrollande en stund innan jag går upp. Vaknar ibland med lätt ångest. Genom att titta närmare på min dag i helhet utifrån de delar som utbildningen belyser kan jag själv hitta områden att ”hacka” Jag är mer medveten om hur jag kan förbättra min hälsa via sömnen.

Positiva resultat

Efter kursen kan du förvänta dig:

 • Förbättrad Sömnkvalitet
  Kursen ger insikter och verktyg för att identifiera och hantera faktorer som påverkar sömnen. Du förvänta dig en märkbar förbättring i sömnkvaliteten genom att tillämpa de strategier och tekniker som lärs ut under kursens gång.

 • Ökad Energi och Vitalitet
  Genom att optimera sömnen får du en chans att uppleva ökad energi och vitalitet i vardagen. Minskad trötthet och förbättrad återhämtning under natten kan ha positiva effekter på daglig prestation och livskvalitet.

 • Bättre Stresshantering
  Kursen adresserar metoder för att minska stress och främja avslappning, vilket i sin tur kan leda till förbättrad stresshantering. Du kan förvänta dig att känna dig lugnare och mer balanserad även under perioder av påfrestning.

 • Höjd Fokus och Produktivitet
  En förbättrad sömnkvalitet har direkt positiv inverkan på kognitiva funktioner. Du kan förvänta dig ökad fokus, koncentration och produktivitet i arbete och vardagsliv.

 • Stärkt Psykisk och Fysisk Hälsa
  Kursen tar hänsyn till sambandet mellan sömn och både psykisk och fysisk hälsa. Du kan uppleva en allmän förbättring i ditt välbefinnande och minska risken för sömnrelaterade hälsoproblem.

 • Skapande av Hållbara Sömnvanor:
  Genom att förstå och tillämpa principerna i kursen kommer du att kunna skapa långsiktiga, hållbara sömnvanor som stöder din övergripande hälsa och välbefinnande över tid.

Biohacka din sömn

 • Vad styr vår sömn?

  Lär dig om cirkadisk rytm, nervsystemet och om de hormoner och ämnen i kroppen som reglerar eller regleras av sömn.

 • Vad händer när vi sover?

  Lär dig om sömncykler, hjärnan och det glymfatiska systemet och kroppen.

 • Optimering av sömnen

  Optimera ditt sovrum, dina rutiner, din kost, dina kosttillskott och örter för en bättre sömn. Lär dig även mäta sömn och hur du använder olika sömngadgets.

Kursinnehåll

  1. Sömn introduktion

   GRATIS DEMO
  1. Modul 1

  2. Disclaimer

  3. Modul 1

  4. Workbook hela kursen för nedladdning

  1. Din Resa - Modul 1

  2. Sömndagbok för nedladdning

  1. Modul 2

  2. Modul 2

  1. Modul 2.1

  2. Modul 2_1

  1. Modul 2.2

  2. Modul 2_2

Om denna kurs

 • 55 lektioner
 • 2 timmar videoinnehåll
 • Skriv sömndagbok
 • 799 kr eller 399 kr i 2 månader

Allt om sömn

Allt du behöver veta om sömn får du lära dig i denna webbkurs.

 • Vad händer medan vi sover?

 • Vad styr vår sömn och hur funkar det?

 • Hur optimerar du din sömn?

 • Vad definierar en god natts sömn?

 • Hur mäter du din sömn?

Ta kontroll över ditt liv

Allt detta kan du påverka när du optimerar din sömn.

 • Din vikt

 • Ditt minne och inlärning

 • Din mentala stabilitet

 • Ditt känslomässiga välbefinnande

 • Din återhämtning

 • Din energiproduktion

 • Ditt immunförsvar

 • Din sexlust

 • Din allmänna hjärnfunktion

Kurskreatörer

Biohacker, ingenjör Daniel Larsson

Daniel är i grunden ingenjör och har haft ett stort hälsointresse och hållit på med biohacking sedan 2012. Han är medgrundare till företaget Biohacking Collective som startades med två vänner 2018. Biohackingresan startade med en hälsoresa från ett liv med stress, dålig mat och en generellt dåliga hälsovanor. Efter ett uppvaknande runt 2008 så började resan som en viktnedgång resa med hjälp av ketogen kost och fram till 2013 så var det kost och träning som var huvudfokus. Efter 2013 så började fokus flyttas allt mer till personlig utveckling och hur man kan optimera mental prestationsförmåga. Detta skedde i samband med hans ingenjörsstudier och han lärde sig många tekniker kring hur man kan öka sitt fokus och förbättra sitt minne. Nu handlar hans resa mer om det personliga inre och om hur han kan arbeta med sig själv för att bli en bättre människa på alla plan genom att dels integrera allt han lärt sig, men också genom att dyka djupare in i sig själv. Nu ser han fram emot att få lära ut alla saker han snappat upp genom åren och hoppas kunna bidra till en stor livsstilsförändring i din vardag.

Andningscoach, gruppfacilitator Sara Johansson

Under hela sitt liv har Sara intresserat sig för att observera sina tankar och beteendemönster. Hon har under perioder utmanas av psykisk ohälsa, utbrändhet och ångest vilket tagit henne in i kaninhålet av biohacking och självoptimering. Att förstå sin mänskliga biologi och genom det påverka sin inre värld har blir något som är väl integrerat i hennes vardag och en livsstil som hon älskar. Sara började komma i kontakt med andning redan i tonåren när hon tränade kampsport. År 2012 kom hon i kontakt med transformativ andning som hade en enorm inverkan på hennes personliga utveckling, närvaro och hur hon tolkade sin inre verklighet. Under 2018 kom hon i kontakt med Wim Hof-metoden och började gå djupare in i den praktiken såväl som köldexponering. Andningsresan fortsatte och 2020 utbildade hon sig till andningscoach i Nederländerna genom Kasper Van der Meulen, en av världen främsta profiler inom andning kopplat till nervsystemet. Idag är Sara utbildad andningscoach och gruppfacilitator med fokus på hur vi kan optimera vår hälsa och hur vi kan få tillgång till vårt inre laboratorium och nervsystem. Sara vill hjälpa och bidra till att skapa livsstilsförändringar som har en positiv påverkan på både din inre och yttre värld.